/ home / over deze site / werkgevers / het nut van scholing  

Terug

verkleinen vergroten

Horeca versleverancier Flexivers


“We willen graag dat onze mensen met ons meegroeien.”


Voor Arnold van Dalen (31) en Rudolf Sluimer (32) begint elke dag om half zes ‘s ochtends. Het zijn drukke tijden voor de twee oprichters van Flexivers dat groenten en fruit verwerkt tot kant en klare pakketten voor de betere restaurants. “We merken dat de economie aantrekt,” zegt Arnold. “De mensen hebben weer geld over voor een avondje uit met een goed diner.”

Het idee voor Flexivers ontstond vijf jaar geleden. Arnold werkte als inkoper bij een groente- en fruitexporteur, Rudolf had een eigen groentespeciaalzaak. “Omdat we beiden dezelfde ideeën hebben over het bewerken van de markt”, vertelt Arnold, “besloten we onze krachten te bundelen.” Rudolf: “Flexibiliteit en kwaliteit, daar staan we voor. Of het nu mango’s uit Mali zijn, haricots verts uit Kenia, of komkommers uit het Westland. Wij leveren het allemaal in de beste kwaliteit op elk gewenst moment.”

Investeren in mensen
“We zijn begonnen in een economisch slechte tijd,” vertelt Rudolf. “Daar stonden we gelukkig niet bij stil. We hebben ons geconcentreerd op ons werk en onze klanten. Daardoor zijn we toch gegroeid. Gezien de huidige sterke economie hebben we er alle vertrouwen in dat we onze groei snel kunnen verdubbelen. Daarvoor hebben we al een volledige gekoelde snijkeuken laten bouwen. Nu is het tijd om te investeren in onze mensen.”

“We hebben vier fulltime medewerkers in dienst en vijf parttime krachten,” vertelt Arnold. “Omdat we een klein bedrijf zijn, doet iedereen eigenlijk alle taken. Zelf snijden we ook mee. We moeten de bestellingen immers op tijd leveren.”

Het niveau van de Flexivers-medewerkers ligt op MBO-niveau of daaronder. De oudste medewerker is 35 jaar. “We zijn een jong en snelgroeiend bedrijf. We willen graag dat onze mensen met ons meegroeien. Daarom hebben we ze onlangs gevraagd of ze een opleiding naast hun werk willen doen. Dat voorstel viel in goede aarde. Een van onze medewerksters wil bijvoorbeeld graag verder in de boekhouding. In de toekomst hebben we zeker iemand nodig voor de administratie.”

Hygiëne
“Twee van onze mensen gaan binnenkort op een vorkheftruckcursus,” vertelt Arnold. “Daar leren ze vaardigheden en veiligheid. We zien graag dat onze mensen ook een cursus productkwaliteit volgen. Natuurlijk weten wijzelf ook het nodige erover, maar we denken dat het toch goed is als onze medewerkers het verhaal eens horen van een gekwalificeerd docent. Dan raken ze doordrongen van het belang van kwaliteit en hygiëne.”

“Ik denk erover een computercursus te doen,” aldus Rudolf. “Dat zijn vaardigheden die ik in de toekomst steeds meer nodig heb. Maar ik heb tot nu toe nooit veel tijd gehad om achter de computer te zitten.”

 

Deze site voor:

Jongeren
Volwassenen

Meer:

Partners