/ home / over deze site / werkgevers / opleidingen: de mogelijkheden  

Terug

verkleinen vergroten

Kenniscentra: erkenning en ondersteuning


Kenniscentra weten veel van de ins en outs van combinaties van leren en werken. Het is hun taak deze informatie te verzamelen en te verspreiden. Ook zijn zij vaak de organisaties waar u moet zijn voor bepaalde procedures, bijvoorbeeld om een erkend leerbedrijf te worden.

Colo is de vereniging van de achttien kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Deze achttien zijn elk betrokken bij een andere bedrijfstak. De kenniscentra vormen de schakels tussen het onderwijs en het georganiseerde bedrijfsleven. Ze werven leerbedrijven en bewaken de kwaliteit ervan. Samen met de onderwijsinstellingen zorgen ze voor voldoende instroom van nieuw en gekwalificeerd talent in de diverse bedrijfstakken.

Erkend leerbedrijf
U heeft de kenniscentra nodig als u een erkend leerbedrijf wilt worden. Bent u dat, dan kunt u jonge mensen tijdelijk in dienst nemen die in het vmbo of mbo hun praktijkdeel gaan doorlopen. Voor u een kans om voor weinig kosten te ontdekken wat deze jonge mensen in huis hebben. Tegelijk profiteert u al van hun vaardigheden. Het zijn jonge mensen die u bij gebleken geschiktheid later in dienst kunt nemen. Het kenniscentrum uit uw bedrijfstak helpt u de leerling te vinden die bij uw bedrijf past en ondersteunt u bij de begeleiding van de leerling.

Stappen
De erkenning als leerbedrijf kan in twee weken rond zijn:
  • U meldt uw bedrijf aan op www.stagemarkt.nl of telefonisch via 088 - 5378288.
  • Een opleidingsadviseur van het kenniscentrum uit uw branche neemt contact op. Hij regelt in een paar weken samen met u de erkenning. Ook bepaalt hij voor welke opleidingen u stages kan aanbieden.
  • Is de erkenning geregeld, dan staan uw vacatures vermeld op www.stagemarkt.nl. De erkenning geldt voor vier jaar en wordt daarna verlengd als u dat wil en nog aan de voorwaarden voldoet.
  • Via www.stagemarkt.nl vinden jongeren uw vacatures. U kunt zelf geschikte leerlingen vinden door via de adviseur van het kenniscentrum contact op te nemen met het onderwijs in uw regio.
  • Tijdens de stage hebben de leerlingen recht op een goede begeleiding: ondersteuning, beoordeling van hun functioneren en contact met hun school.
  • De overheid geeft fiscale voordelen aan bedrijven bij wie leerlingen stages kunnen lopen. Meer informatie vindt u onder Korting op de loonbelasting. Er zijn in verschillende branches ook subsidies beschikbaar voor leerbedrijven.
Vragen aan de kenniscentra kunt u mailen naar servicepuntkenniscentra@colo.nl. U kunt ook bellen naar het Servicepunt Kenniscentra: 088 - 5378288.

 

Deze site voor:

Jongeren
Volwassenen

Meer:

Partners