/ home / over deze site / werkgevers / financile voordelen van scholing  

Terug

verkleinen vergroten

Jongeren aannemen zonder risico


Met de no-riskpolis loopt u minder risico’s als u jonge werklozen in dienst neemt.

Het principe van de no-riskpolis is eenvoudig. Als werkgever biedt u jongeren een leerwerkplek aan die valt onder de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dat is een MBO-opleiding waarbij een jongere drie of vier dagen per week werkt en één of twee dagen per week naar een ROC gaat. Biedt u leerlingen zo’n plek aan, dan kunt u de loonkosten claimen op het moment dat de jongere ziek wordt. Dit geldt voor jongeren tot en met tweeëntwintig jaar die geen schooldiploma of werkervaring hebben. Zo vermijdt u het risico op hoge kosten als deze jongeren onverhoopt uit het arbeidsproces verdwijnen.

Voor vragen over de no-riskpolis kunt u terecht bij de Taskforce Jeugdwerkloosheid op 070- 333 5060

Steden
De no-riskpolis is verkrijgbaar in de 36 grootste gemeenten van Nederland. Dat zijn de gemeenten: Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan de Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerlen, Helmond, Hengelo, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Schiedam, Sittard-Geleen, Tilburg, Utrecht, Venlo, Vlissingen en Middelburg, Zaanstad en Zwolle.

CWI
De proef met de no-riskpolis duurt van 1 juli 2006 tot 1 oktober 2007. Bij het CWI in uw gemeente meldt u de leerbaan waarvoor u nog geen jongere hebt gevonden. Dat moet een van de gemeenten zijn die hierboven zijn vermeld. CWI zoekt een jongere voor u. Voldoet die jongere aan de voorwaarden voor de polis dan krijgt u een no-riskpolis die ingaat als u de praktijkleerovereenkomst met de jongere tekent. De polis geldt voor de duur van de opleiding van de jongere die u in dienst neemt. Met als uiterlijke datum 1 oktober 2009.

Het CWI in uw gemeente licht u in over de precieze uitvoering van de no-riskpolis in uw gemeente.

 

Deze site voor:

Jongeren
Volwassenen

Meer:

Partners