Opleiding & Beroep - Opleidingen - Motorfietstechnicus

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Motorfietstechnicus

Beschrijving opleiding

Al enkele jaren zit de motor in de lift. Was het vroeger iets voor uitsluitend jongeren, nu zie je alle generaties motorrijden - mannen en vrouwen. Motoren hebben in het drukke fileverkeer ook zeker bepaalde voordelen, maar veel belangrijker is de uitstraling ervan: vrijheid, ongebondenheid. Het is een uiting geworden van een bepaalde leefwijze. Technici (of monteurs) die motorfietsen kunnen Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer jij alle mogelijke aspecten van het werk als technicus kennen en ga je in de praktijk aan de slag met onderhoud en reparaties. Je maakt bijvoorbeeld nieuwe motorfietsen klaar voor de aflevering en leert daarnaast onderdelen vervangen zoals accu's en uitlaatdempers.

Wat wordt er van je verwacht

Je bent technisch en handvaardig bezig: onderhoud plegen, onderdelen vervangen, repareren en monteren. Aan sommige opdrachten werk jij samen met collega’s, maar veel andere klussen zul je zelfstandig afwerken. Daarnaast is het belangrijk dat je goed met klanten kunt omgaan, advies kunnen geven en uitleg over reparaties of onderhoud. Veel klanten zijn zelf erg deskundig - ze laten zich niet met Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,00. Neem voor mogelijkheden m.b.t. Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BOL, BBL
  Branches Motorvoertuigen

Instroom / toelatingseisen

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Koning Willem I College
Edumatch College
Drenthe College
ROC van Amsterdam
Techniek College Rotterdam
Controle code*: 8693dTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Eerste Motorfietstechnicus