Opleiding & Beroep - Opleidingen - Scheepswerktuigkundige alle schepen

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Scheepswerktuigkundige alle schepen

Beschrijving opleiding

Als scheepswerktuigkundige alle schepen kan je aan de slag op allerlei zeeschepen. Nationaal en internationaal in bijvoorbeeld de tankvaart, containervaart, zeesleepvaart of droge bulkvaart. Je werkt in een team met scheepsofficieren, waarbij je ook veel zelfstandig werkt. Jouw werkzaamheden hebben grotendeels te maken met het managen en uitvoeren van technische en onderhoudswerkzaamheden aan Lees verder »

Opleidingsinhoud

Je leert tijdens je opleiding alles over de besturingssystemen en werktuigen aan boord van je schip. Je leert alles goed te onderhouden en te repareren wanneer dit nodig is. Daarnaast leer je alles over de wetten en regelingen die van toepassing zijn als het gaat om de milieu en veiligheid. Je leert hoe je berekeningen maakt die nodig zijn bij het meten van de benodigde hoeveelheid brandstof. Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Jouw kwaliteiten op het gebied van leidinggeven en samenwerken zijn uitstekend. Dat mag ook wel, aangezien je op een ´kleine´ ruimte samen werkt én woont. Daarbij draai je onregelmatige diensten en ben je lang van huis. Maar natuurlijk vind jij dat helemaal niet erg, want scheepvaart, techniek en alles wat daarbij komt kijken is je passie. Je bent praktisch ingesteld, maar kunt ook je Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-. Neem Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 3-4
  Vormen BOL
  Branches Maritiem, Werktuigbouwkunde

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Edumatch College
ROC Nova College
Controle code*: d37e2Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Edumatch College
ROC Nova College