Opleiding & Beroep - Opleidingen - Stuurman alle schepen

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Stuurman alle schepen

Beschrijving opleiding

Als stuurman alle schepen kan je aan de slag op allerlei zeeschepen. Nationaal en internationaal in bijvoorbeeld de tankvaart, containervaart, zeesleepvaart of droge bulkvaart. Er wordt aan boord gewerkt én gewoond. Je verricht je werkzaamheden op het dek, op de brug en in de overige ruimten op het schip. Je maakt deel uit van een team opvarenden en bent veelal werkzaam in de trawler- of Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je al het mogelijke dat je aan boord van het schip kunt verwachten. Tijdens lessen bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van simulatoren en de opdrachten die zult uitvoeren zijn afgestemd op echte praktijksituaties. Daarnaast leer je hoe je navigeert en het schip moet besturen. Maritieme communicatie is ook een onderdeel van je opleiding.

Wat wordt er van je verwacht

Je werkt in een team met scheepsofficieren, waarbij je ook veel zelfstandig werkt. Het navigeren en beladen van het schip zijn jouw belangrijkste taken. Jij bent een ware specialist, eentje die raad weet met de apparatuur aan boord en ook nog eens leiding geeft aan andere officieren en bemanningsleden. Je voert de maritieme communicatie binnen het schip en neemt het voortouw in geval van Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-. Neem Lees verder »

Verkorte opleidingstrajecten

HBO-opleiding Korting
Maritiem Officier (Hogeschool van Amsterdam) 1.5 jaar

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 3-4
  Vormen BOL
  Branches Logistiek, Maritiem

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Edumatch College
Berechja College
ROC Nova College
Controle code*: 3fba6Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk