Opleiding & Beroep - Opleidingen - Gereedschapsmaker

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Gereedschapsmaker

Beschrijving opleiding

Als gereedschapsmaker maak je géén hamers of nijptangen. Dit is wel gereedschap dat je zult gebruiken, maar je gaat het niet produceren. Een gereedschapsmaker maakt onderdelen van iets. Het hangt van je werkplek af wat je eindproduct is. Misschien hoort wat je maakt wel in een camera thuis, in een computer, of wie weet in een mobiele telefoon. Of in medische apparatuur. De mogelijkheden zijn Lees verder »

Opleidingsinhoud

Een gereedschapsmaker moet leren hoe je omgaat met materialen zoals titanium en aluminium. Verder leer je alle ins en outs van CNC-machines. Die kennis heb je nodig om je werk te doen. Er is ook aandacht voor de manier waarop je het beste met collega’s kunt samenwerken, want een gereedschapsmaker werkt bijna altijd in een team.

Wat wordt er van je verwacht

Je moet heel nauwkeurig werken. Ga jezelf maar na. Hoe voel jij je als je nieuwe camera binnen de kortste keren kapot is vanwege een constructiefout? Dit kan het gevolg zijn van een fout van een gereedschapsmaker. Een onderdeel dat niet goed past of niet goed is geproduceerd, zorgt voor problemen. Dit geeft aan hoe belangrijk je bent. Eigenlijk moet je als gereedschapsmaker ook van puzzelen Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2022/2023 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.239,-. Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO. Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur
  Vormen BBL
  Branches Fijnmechanica

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC Midden Nederland
Controle code*: 1c63cTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC Midden Nederland