Opleiding & Beroep - Opleidingen - Eerste Autoschadetechnicus

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Eerste Autoschadetechnicus

Beschrijving opleiding

Een eerste autoschadetechnicus is werkzaam in de carrosseriebranche. Je werkt bij een autoschadeherstelbedrijf of bij een automobielbedrijf in de schadeafdeling. Je komt terecht in goed uitgeruste werkplaatsen waar de schade aan personenauto’s en bedrijfsvoertuigen ten gevolge van ongevallen wordt hersteld. Als eerste autoschadetechnicus voer je eerst een grondige visuele controle uit van Lees verder »

Opleidingsinhoud

De opleiding eerste autoschadetechnicus is vanzelfsprekend erg praktisch gericht. De leerlingen leren er alles over de opbouw van auto’s en voertuigsystemen, en hoe je de verschillende onderdelen monteert en demonteert. Je leert hoe je moet omgaan met meetapparatuur, uitlijnapparatuur en diagnoseapparatuur. In een erkend leerbedrijf voer je praktische opdrachten uit die horen bij je opleiding, Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als eerste autoschadetechnicus wordt van je verwacht dat je zelfstandig kunt werken en de uit te voeren werkzaamheden zelf kunt organiseren. Je moet in staat zijn om hierin zelf initiatieven te nemen en keuzes te maken. Je moet de leidinggevende een gegrond advies kunnen geven over de uit te voeren reparaties. Je moet zelf een tijdsinschatting kunnen maken van je eigen werkzaamheden en Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2022/2023 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.239,-. Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO. Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur
  Vormen BOL, BBL
  Branches Carrosserietechniek, Motorvoertuigen

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): mboRijnland
Summa College
Regio College
Controle code*: 36bacTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk