|
Brood en banket
Beschrijving opleiding
Je kunt als brood- en banketbakker werk vinden bij een (ambachtelijke of industriële) brood- en banketbakkerij of bij een patisserie, een bakkerij gespecialiseerd in gebak en taarten.
Als brood- en banketbakker werk je in de bakkerij zelf, voornamelijk achter de schermen dus. Brood, gebak, koek en andere lekkernijen; jij bakt het! Dit doe je volgens vaste recepturen. Je bereidt de Lees verder »
Opleidingsinhoud
Tijdens de opleiding Brood en Banket leer je diverse bakkerijproducten zelfstandig te vervaardigen. Daarnaast leer je alles over ingrediënten, gereedschappen, apparatuur en machines die nodig zijn voor de productie van bakkerijproducten.
Binnen de opleiding Brood en Banket kun je kiezen uit verschillende niveaus:
- Leidinggevende bakkerij (4)
- Uitvoerend bakker (2)
- Zelfstandig werkend Lees verder »
Wat wordt er van je verwacht
Je voert je werk zelfstandig uit in opdracht van je leidinggevende of als zelfstandige. Daarbij werk je veel samen met collega’s, waarbij je het werk staand uitvoert. Brood- en banketbakkers zijn vaak vroege vogels, het is niet onwaarschijnlijk dat je om 4 uur ’s ochtends begint met je werk.
Als bakker weet je alles van de verschillende ingrediënten, bereidingswijzen en producten, waarbij Lees verder »
Opleidingskosten
Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.
- Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden Lees verder »
|
|
Informatie
Niveau |
MBO |
Duur |
|
Vormen |
BOL, BBL |
Branches |
Hobby |
Instroom / toelatingseisen
|
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
|
|
|