Opleiding & Beroep - Opleidingen - Scheepsmetaalbewerker

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Scheepsmetaalbewerker

Beschrijving opleiding

Als metaalbewerker in de scheepsbouw werk je aan onderdelen van de scheepshuid, fundaties voor machines en motoren en allerlei andere metalen (staal, aluminium) onderdelen. Het gaan om zeeschepen, tankers, jachten, binnenvaartschepen, marineschepen, maar ook om constructies voor de offshore-industrie (olie- en gaswinning). Je past verschillende las- en snijtechnieken toe bij het maken van de Lees verder »

Opleidingsinhoud

De opleiding Scheepsmetaalbewerker bestaat uit verschillende vakken die alles te maken hebben met het leren lezen van constructietekeningen, leren meten en het leren werken met de machines die je nodig gaat hebben. Snijden en lassen behoort ook tot je vakkenpakket. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Wat wordt er van je verwacht

Je moet handig zijn, praktisch-technisch inzicht hebben en nauwkeurig kunnen werken. Je werkt zelfstandig, maar meestal wel samen met andere metaalbewerkers.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 1-2
  Vormen BBL
  Branches Werktuigbouwkunde

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Da Vinci College
ROC van Amsterdam
Controle code*: e917fTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Da Vinci College
ROC van Amsterdam