Opleiding & Beroep - Opleidingen - Voortgezette Timmerkracht (3) (oude stijl)

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Voortgezette Timmerkracht (3) (oude stijl)

Beschrijving opleiding

Er is veel werk in de nieuwbouw, maar ook in renovatie en verbouwingen van bestaande huizen, kantoren en andere bedrijven. Als timmerman ben je bezig vanaf de eerste dag: uitzetten en stellen, dakconstructies, trappen, gevelbekleding, ramen, deuren en kozijnen maken, stellen en plaatsen. Een deel van dit alles komt in onderdelen of helemaal klaar op de bouwplaats aan. Je gebruikt machines en Lees verder »

Opleidingsinhoud

De opleiding is verdeeld over een aantal deelkwalificaties. Verplicht zijn: Timmeren 4 en 5 Maatschappelijk Culturele Vorming B Vrije Keuzeonderdeel: Doorstroom Assistent Uitvoerder

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Frouke: Welke opleiding heb je gedaan om timmerman te worden en waar kun je dat doen? Ik heb de mbo-opleiding Primaire Timmerkracht gedaan aan het roc-asa in Amersfoort. Maar er zijn nog veel meer scholen waar je timmeren kunt leren. De opleiding duurt twee jaar en je gaat 1 dag in de week naar school. De andere vier dagen werk je in de praktijk. Vraag 2 door Wouter: Kun je Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als je handig bent, graag aan het eind van de dag ziet wat je gedaan hebt en met anderen kunt samenwerken is dit misschien iets voor jou. Daarnaast eist dit beroep technisch en ruimtelijk inzicht en aandacht voor de veiligheid van jou en de anderen. Je kunt bij particulieren in huis werken of in bedrijven en het is ook daarom belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met materialen en gereedschap. Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2
  Vormen BBL
  Branches Afbouw, Bouw

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze niveau 3 (Vakopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichteleerweg, Gemengde Lees verder »

Kans op stage / werk

Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC West-Brabant
Controle code*: 02441Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC West-Brabant