Opleiding & Beroep - Opleidingen - Zelfstandig Werkend Kok (3) (oude stijl)

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Zelfstandig Werkend Kok (3) (oude stijl)

Beschrijving opleiding

De kerntaak van een Zelfstandig Werkend Kok is het plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. De Zelfstandig Werkend Kok bereidt alle gerechten zelfstandig. Ook komt hij met initiatieven voor aanpassing en variatie van de menukaart en voor de werkwijze in de keuken. Daarbij houdt hij rekening met de formule van Lees verder »

Opleidingsinhoud

- Vaktechniek Keuken 1A - Vaktechniek Keuken 1B - Operationeel Werken in de Keuken 1 - Vaktechniek Keuken 2 - Operationeel Werken in de Keuken 2: Ambachtelijke - Productie Organisatie - Operationeel Werken in de Keuken 2: Procesmatige - Productie Organisatie

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Patricia Beschrijf eens een week op de kokopleiding waar jij zit? Mijn jaar is opgedeeld in 4 periodes, waarvan 2 periodes van 8 weken stage en 2 periodes school. Je hebt dus steeds 8 weken school en 8 weken stage, dat is zo bij de meeste bol opleidingen. Als ik op school zit heb ik elke week 1 les ‘s avonds koken voor gasten. En elke week een les waar je ingezet word in Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Jesse
Ervaringen van Peter

Wat wordt er van je verwacht

Je moet creatief zijn - nieuwe smaakcombinaties willen proberen, en je moet een zeer goede productkennis hebben. Je moet goed kunnen samenwerken met en leiding kunnen geven aan collega's, zorgvuldig en hygiënisch werken, bestand zijn tegen de soms grote werkdruk en de afwijkende werktijden. Je staat en loopt veel - en een goede lichamelijke conditie is dan ook nodig.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2016/2017 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.137,00. Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2
  Vormen BBL
  Branches Horeca, Voeding

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze niveau 3 (Vakopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichteleerweg, Gemengde Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC West-Brabant
Controle code*: fe459Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC West-Brabant

Meer over het werkveld:

Meer informatie over werken in de Horeca vind je op de site van het Horeca Branche Instituut.
http://www.horeca.nl