Opleiding & Beroep - Opleidingen - Gespecialiseerd Kok (4S) (oude stijl)

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Gespecialiseerd Kok (4S) (oude stijl)

Beschrijving opleiding

De kerntaak van de Gespecialiseerd Kok is het op een bijzondere wijze invulling geven aan recepturen: het combineren van producten op een zodanige wijze dat het steeds leidt tot iets nieuws of onverwachts. Tevens levert de Gespecialiseerd Kok een bijdrage aan het vernieuwen van recepturen (ingrediënten, werkwijze, bereidingstechnieken, apparatuur et cetera). Verder is de Gespecialiseerd Kok in Lees verder »

Opleidingsinhoud

- Basisgastronomie - Gastronomie Koud/Warm - Gastronomie Patisserie

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Anne (13): Moet je goed kunnen koken, of kan je het leren? Nou Anne, het is wel handig als je het een beetje in de vingers hebt, maar het meeste zul je toch moeten leren. Als je er plezier in hebt leert het heel snel! Vraag 2 door Vincent (14): Heb je iemand wel eens iets voorgeschoteld wat eigenlijk mislukt was? Nee! Als chef-kok heb je de eindverantwoording. Wanneer ik denk Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Peter
Ervaringen van Jesse

Wat wordt er van je verwacht

Voor dit beroep moet je geïnteresseerd zijn in nieuwe ontwikkeling in de voedselbereiding: nieuwe grondstoffen, nieuw bewerkingen, productiemethoden en bereidingstechnieken. Je moet creatief zijn in het bedenken van nieuwe producten en samenstellingen. Daarnaast zal een nieuw of vernieuwd product commercieel haalbaar moeten zijn - dus ook financieel en commercieel inzicht is nodig.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2016/2017 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.137,00. Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2
  Vormen BBL
  Branches Horeca, Voeding

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC West-Brabant
Controle code*: f9893Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC West-Brabant

Meer over het werkveld:

Meer informatie over werken in de Horeca vind je op de site van het Horeca Branche Instituut.
http://www.horeca.nl