Opleiding & Beroep - Opleidingen - Ondernemer / Manager Detailhandel (4) (oude stijl)

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Ondernemer / Manager Detailhandel (4) (oude stijl)

Beschrijving opleiding

De ondernemer heeft een kleine onderneming met 1 tot 10 medewerkers waaraan hij leiding geeft. Voor het voeren van een goed beleid stelt hij een ondernemings-plan op, met alle ideeën, gegevens en cijfers die van belang kunnen zijn. Hij formuleert het totale beleid op het terrein van marketing, verkoop, inkoop, personeel en financiën. Voor het bijstellen van het beleid voert hij consumenten- en Lees verder »

Opleidingsinhoud

- Detailhandelsmarketing 1 - Verkopen - Branchedifferentiatie - Leidinggeven - Presentatie en promotie 2 - Voorraad- en kassabeheer - Personeel ambulante en detailhandel - Detailhandelsmarketing 2 - Management - Inkoop en administratief beheer - Bedrijfseconomisch en juridisch beheer - Ondernemingsplan

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Jo-Ann (15): Het beroep van manager lijkt mij erg interessant. Maar wat ik wou vragen is wat houdt jouw werk precies in? Wat doe je eigenlijk de hele dag? Tja, wat doe ik de hele dag, das op zich best wel een goede vraag die ik mezelf ook wel eens stel aan het eind van weer een dag. Je bent de hele dag in principe aan het zorgen dat collega's van je goed kunnen werken en dat de Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je kunt leiding geven, goed omgaan met personeel en klanten. Je bent ongevoelig voor stress en kunt snel wisselen van activiteit. Je organiseert graag, hebt alles goed op de rij, kunt mensen stimuleren en motiveren, kortom, je kunt je zaak een prima sfeer laten uitstralen. Je hebt een goed commercieel inzicht, en gevoel voor trends en ontwikkelingen waar je je voordeel mee kunt doen.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Groot & Detailhandel, Management & Org.

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC West-Brabant
Controle code*: 09317Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC West-Brabant