Opleiding & Beroep - Opleidingen - Assistent Operationeel Medewerker Transport en Logistiek (1)

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Assistent Operationeel Medewerker Transport en Logistiek (1)

Beschrijving opleiding

Als Assistent Operationeel Medewerker verricht je eenvoudige hand- en spandiensten bij het laden en lossen en de op- en overslag van goederen. Je werkt in een warehouse of loods in de transport- en distributiesector. Het kan gaan om het laden en lossen van vrachtauto’s, maar ook om taken bij het (tijdelijk) opslaan van de goederen in het warehouse en het beheer er van.

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit een aantal deelkwalificaties. Verplicht zijn: - basis verkeerskennis - beroepshouding en communicatie - toegepaste rekenvaardigheden - topografie van Nederland - verkenning vervoer en logistiek basis - werken in een warehouse - werken in het vervoer

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Jim: Hoe kwam je erbij om postbode te worden? Op de havo zat ik bij een jongen in de klas die al bij de post werkte, omdat zijn vader de directeur van (toen nog) PTT Post in Winterswijk was. Het leek hem en mij een leuk idee om ook bij de PTT te solliciteren. Het leek ons dus wel gezellig. Belangrijker was het natuurlijk dat ik een zaterdagbaantje moest hebben om geld te verdienen, Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet het werk goed kunnen organiseren. De wijze waarop je de goederen in de vrachtauto zet is belangrijk; je moet rekening houden met de rijroute, goederen goed verdelen over de laadvloer, vastzetten. Ook de voorbereiding is belangrijk: som s moeten zaken eerst ingepakt worden of ze moeten in een magazijn verzameld worden voor verzending. Je werkt samen met anderen. Je gebruikt materieel om de Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 1
  Vormen BBL
  Branches Logistiek, Transport

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze niveau 1 (Assistentenopleiding) geldt een drempelloze instroom.

Kans op stage / werk

Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC West-Brabant
Controle code*: 17ffbTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC West-Brabant