Opleiding & Beroep - Opleidingen - Food en Business

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Food en Business

Beschrijving opleiding

In elk reclameblok komt er wel een reclame voorbij waarin de ene fantastische maaltijd de andere opvolgt. Producenten en leveranciers doen er alles aan om hun product onderscheidend op de markt te zetten. Daarbij spelen zij ook in op de wensen en behoeftes van de consument. Wanneer je de opleiding hebt afgerond weet je alles van voeding en marketing. Voeding - levensmiddelen – Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) is bedoeld om inzicht te krijgen in de basisvakken en het werkveld. De afzonderlijke vakken worden geïntegreerd aangeboden in thema's of kennisgebieden. Je krijgt vakken als warenkennis, hygiëne, marketing, bedrijfskunde en bedrijfseconomie, logistiek, marktonderzoek en smaakonderzoek. Ook wordt veel aandacht besteed aan reclame, public relations en communicatie, Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Leanne: Wat is retail precies? De officiële definitie van retail is: ‘de levering van diensten en/of goederen aan de consument’. Je zou het in het Nederlands kunnen vertalen in ‘detailhandel’. Het enige verschil is dat onder detailhandel eigenlijk niet de levering van diensten wordt verstaan. Dus een bank of een reisbureau is eigenlijk geen detailhandel maar wél retail! Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Jaap
Ervaringen van Mark
Ervaringen van Paul

Wat wordt er van je verwacht

Je vindt het leuk om marktonderzoek te doen en aan de hand van de uitkomsten en de consumentenwensen nieuwe of aangepaste producten te ontwikkelen. Je moet goed samen kunnen werken met verschillende groepen zoals het management, productontwikkelaars en reclamebureaus. Daarbij is het belangrijk om een commercieel en zakelijk inzicht te hebben. Creativiteit speelt ook een grote rol in je dagelijkse Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2019/2020 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Foodindustrie, Levensmiddelentechnologie, Voeding

Instroom / toelatingseisen

Havo met profiel: NT, NG, EM, CM
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM
Let op: sommige hogescholen vragen afwijkende of aanvullende toelatingseisen; laat je hierover informeren bij de hogeschool van jouw keuze.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Controle code*: 910c6Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk