Opleiding & Beroep - Opleidingen - Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs

Beschrijving opleiding

Wanneer je de opleiding Hoger toeristisch en recreatief onderwijs hebt afgerond kun je bij veel verschillende bedrijven aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld werken in managementfuncties in de reiswereld. Hierbij kun je denken aan reisbureaus, touroperators, recreatiebedrijven en recreatieorganisaties. Ook kun je werk vinden bij verkeersbureaus, onderzoek- en adviesbureaus op het gebied van toerisme Lees verder »

Opleidingsinhoud

In het eerste jaar van je opleiding maak je kennis met je toekomstige werkgebied. In de propedeuse (1 jaar) zijn de vakken gegroepeerd rond thema's. Daarin wordt onder meer aandacht besteed aan toerisme en recreatie, vrijetijdsmanagement, management en organisatie, marketing en marketingmanagement, recht, informatica, talen, geografie, psychologie en sociologie, presentatietechnieken, wiskunde en Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Laura: Wat houdt je werk precies in? In Sevilla opereren verschillende excursie organisaties. Mijn bedrijf organiseert excursies van een halve dag door de stad. Officieel ben ik salesvertegenwoordiger en moet ik er voor zorgen dat andere organisaties (reisbureaus in binnen- en buitenland, hotels, krantenstands op straat, etc.) de excursies verkopen aan de toeristen. Zelf verkoop Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Arina
Ervaringen van Ellen Zwarts

Wat wordt er van je verwacht

Wanneer je werkzaam bent in de toeristische of recreatieve sector is het belangrijk dat je je talen spreekt. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met buitenlandse toeristen in Nederland die je begeleidt. Omdat je tijdens je werkzaamheden met veel toeristen te maken krijgt, moet je goed met mensen om kunnen gaan. Het is voor je werk tevens belangrijk dat je organisatietalent hebt. Ook commercieel en Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2019/2020 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Management & Org., Toerisme

Instroom / toelatingseisen

Nieuwe toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT, NG, EM, CM (met Economie of M&O)
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM (met Economie of M&O)
Oude toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT of NG (met Economie 1 én Duits 1,2, Frans 1,2 of Spaans 1,2), EM, CM Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Saxion
Controle code*: 7b971Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Saxion