Opleiding & Beroep - Opleidingen - Oriëntaalse Talen en Communicatie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Oriëntaalse Talen en Communicatie

Beschrijving opleiding

Je bent gespecialiseerd in het vertalen van technische, wetenschappelijke, zakelijke teksten uit het Arabisch, Japans, Chinees. Je hebt ook kennis van management en organisatie. Je kunt zelfstandig werken als tolk-vertaler, maar ook in dienst van vertaalbureaus. Je kunt werk vinden bij veel verschillende bedrijven en instanties. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de mediasector, zoals omroepen, Lees verder »

Opleidingsinhoud

In de propedeuse ( 1 jaar) leer je de basiskennis van Arabisch, Chinees en Japans. Daarnaast bestudeer je talen die in die werelden ook veel gebruikt worden: Frans (bij Arabisch) en Engels (bij Arabisch, Chinees en Japans). Andere vakken die je kunt verwachten in het eerste jaar van je opleiding zijn onder meer; economie, recht, management en organisatie. Deze vakken zijn belangrijk omdat je Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Annemarie: Wat is er zo leuk aan jouw studie? Bijna alle vakken vond ik interessant. Je leert veel verschillende dingen, niet alleen de taal, maar ook over de cultuur van de Arabische wereld. Vraag 2 door Derwin: Kun je ook verstaan wat Saddam Hussein zegt, zonder ondertiteling? Misschien niet alles, maar wel veel. Moet hij wel duidelijk standaard Arabisch praten en niet Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet geïnteresseerd zijn in de oosterse wereld. De cultuur, politiek en economie boeien jou. Je staat open voor sociale contacten en kunt ook goed in een team werken. Flexibiliteit is ook een belangrijke eigenschap in je werk. Je weet je goed te handhaven in een vreemde omgeving. Het is belangrijk dat je creatief en doelgericht te werk kunt gaan. Communicatief sta je sterk in je schoenen en Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2019/2020 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Communicatie & Marketing, Talen

Instroom / toelatingseisen

Nieuwe toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT, NG, EM, CM
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM
Oude toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT, NG, EM, CM
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM

* De ‘nieuwe’ toelatingseisen gelden vanaf 2009 voor Havo. Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Zuyd
Controle code*: d21b4Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool Zuyd