Opleiding & Beroep - Opleidingen - Biometrie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Biometrie

Beschrijving opleiding

Als biometrist ben je gespecialiseerd op het gebied van techniek en gezondheidszorg. Als biometrist werk je met zeer gespecialiseerde en moderne apparatuur. Deze apparatuur wordt ingezet voor verschillende doeleinden om bijvoorbeeld ziektes op te sporen of om de identiteit van iemand vast te stellen. Hierbij kun je denken aan de bloeddruk maar ook aan de iris. Als biometrist meet je het menselijk Lees verder »

Opleidingsinhoud

In de propedeuse wordt je geconfronteerd met alle verschillende kanten van biometrie. Optimale theoretische kennis is een vereiste om een goede professional te worden in dit vak. Het derde leerjaar wordt geheel besteed aan het volgen van stages op verschillende werkplekken. Na de verkenning van het werkveld door middel van stages heeft de student in het vierde leerjaar de mogelijkheid zich Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Eva Wat doe jij nou precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit? Op een cytogenetisch laboratorium wordt chromosomenonderzoek gedaan. Chromosomen bevatten alle genetische informatie die nodig is voor het ontwikkelen, in stand houden en voortplanten van mensen. Je kan je voorstellen dat als er een fout in zo’n chromosoom zit, dit grote gevolgen kan hebben. Bij ons op het lab wordt Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als biometrist moet je goed met mensen om kunnen gaan. Tevens vindt je het interessant om de methodiek en techniek van het meten in de gezondheidszorg te bestuderen. Het is belangrijk dat je systematisch en nauwkeurig kunt werken. Je hebt affiniteit met exacte vakken als wiskunde en natuurkunde. Het is tevens belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden hebt. Je moet patiënten goed en Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2019/2020 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Elektrotechniek, Gezondheidstechniek

Instroom / toelatingseisen

Nieuwe toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT, NG, EM, CM (Wiskunde A of B)
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM
Oude toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT, NG, EM of CM (met Wiskunde B1)
Vwo met profiel: NT, NG, EM of CM

* De ‘nieuwe’ Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Zuyd
Controle code*: 6a504Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool Zuyd