Opleiding & Beroep - Opleidingen - Vertaalacademie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Vertaalacademie

Beschrijving opleiding

Als vertaler ben je inzetbaar op verschillende werkgebieden. Je kunt werk vinden als ondertitelaar, vertaler, tolk of softwarevertaler, etc. Aangezien je voor veel verschillende functies inzetbaar bent, krijg je goede mogelijkheden om je eigen talenten verder te ontwikkelen. In een wereld van internationale contacten en professionele communicatie zijn vertalers en tolken niet meer weg te denken. Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding lopen verschillende vakken door elkaar heen, aangezien deze vakken qua kennis en het bedenken van oplossingen goed op elkaar aansluiten. Je leert om oplossingen te vinden voor zowel taalproblemen als communicatieproblemen. Het eerste jaar zal gericht zijn op de basistalen Nederlands en Engels. In het tweede jaar ga je vertalen in en uit beide vreemde talen. Tevens hou je Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Marlies: Hou je van wijn en stokbrood? Enorm! Maar het moet wel stokbrood zijn van bij zo’n echt Frans bakkertje die al om 5 uur ’s morgens open gaat. En qua wijn hou ik eigenlijk meer van Spaanse... Vraag 2 door Willibrord: Heb je een talenknobbel? Dat zeggen mensen wel, maar ik denk dat het belangrijkste is dat je talen leuk vindt. Ik spreek naast mijn moedertaal Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet gevoel hebben voor talen en daarbij ook je moedertaal in woord en geschrift uitstekend beheersen. Daarbij heb je uitstekende kennis van Engels, tevens in woord en geschrift. Naast deze twee talen beheers je een 2e vreemde taal als Frans, Spaans of Duits. Je hebt goede kennis van verschillende vakgebieden zoals economie recht en techniek. Je moet goed samen kunnen werken en professioneel Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2019/2020 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Talen

Instroom / toelatingseisen

Je bent toelaatbaar wanneer je een diploma voor één van de volgende opleidingen bezit:
vwo-diploma, elk profiel met Engels en Frans of Duits ( deel 1);
Havo-diploma, elk profiel met Engels en Frans of Duits ( deel 1 en 2);
MBO-diploma waarbij je Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Zuyd
Controle code*: d0d6fTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool Zuyd