Opleiding & Beroep - Opleidingen - Scootertechnicus

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Scootertechnicus

Beschrijving opleiding

Als Scootertechnicus kun je werken in alle tweewielerbedrijven. Je zult vooral werkzaam zijn de werkplaats. Je voert als Scootertechnicus verschillende werkzaamheden uit aan bromfietsen. Je doet onder meer het onderhoud en maakt kapotte onderdelen.Bij ingewikkelde werkzaamheden word je ondersteund door een ervaren collega of een leidinggevende. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer jij alles over scooters en wat hierbij komt kijken op het gebied van techniek. Brommers, scooters, na het behalen van de opleiding is er geen odnerdeel dat jij niet kunt opknappen of vervangen. Hierbij kun je denken aan banden vervangen of het monteren van een uitlaatdemper. Complexe en simpele problemen leer jij op te lossen en af te leveren aan de klant.

Wat wordt er van je verwacht

Je moet van sleutelen houden, want hoewel er ook in bromfietsen steeds meer elektronica verwerkt wordt, blijven demonteren, repareren, monteren en afstellen de hoofdzaak. Je bent dus een allround vakman op dit gebied. Omdat je meestal direct contact met de klanten hebt, moet je goed met hen kunnen omgaan.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,00. Neem voor mogelijkheden m.b.t. Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BOL, BBL
  Branches Tweewielertechniek

Instroom / toelatingseisen

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC Mondriaan
Koning Willem I College
ROC Horizon College
Edumatch College
ROC van Amsterdam
MBO Amersfoort
MBO Amersfoort
Techniek College Rotterdam
Controle code*: e5f1eTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk