/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Uitvoerend bakker


Als Uitvoerend bakker kun je aan de slag in een (ambachtelijke) banketbakkerij of bij een patisserie, een bakkerij gespecialiseerd in gebak en taarten.

Je werkt in de bakkerij zelf, voornamelijk achter de schermen dus. Gebak, koek en andere lekkernijen; jij bakt het! Dit doe je volgens vaste recepturen. In sommige gevallen mag je de vorm, kleur of de smaak van het banketproduct wel aanpassen. Hierbij is het wel erg belangrijk dat je de kwaliteit van het product niet uit het oog verliest.

Je bereidt de werkzaamheden zelf voor, waarbij je de ingrediënten verzamelt en verwerkt, maar ook je werkzaamheden zelf plant. Je gaat aan de slag met onder andere het decoreren, snijden, modelleren en uiteindelijk de afwerking of het bakken van de producten. Daarna verpak je de producten en zorg je ervoor dat ze klaar zijn voor transport of in de bakkerij zelf kunnen worden gepresenteerd. Tot slot onderhoud je ook je werkruimte en de machines.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Chocolatier
Uitvoerend bakker (Banketbakker)