/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Metaalbewerker (Metaalbewerken) (2)


Als metaalbewerker werk je in de metaalproductenindustrie. Je kan bijvoorbeeld aan de slag bij een machinebouw-, constructie- of plaatwerkbedrijf. Je werkt in de fabriek en op locatie.

Je krijgt een opdracht van je leidinggevende. Naar aanleiding daarvan ga je aan het werk. Je kiest de spullen die je nodig hebt voor de opdracht; welke machines, welk gereedschap. Vervolgens stel je ze goed in en af, zodat je kunt beginnen.
Je bewerkt en vervormt het metaal handmatig en met machines. Daarbij gebruik je technieken als verspaning, zagen, boren en snijbranden. Als onderdelen met elkaar verbonden moeten worden doe je dingen als lassen, lijmen en schroeven.
Je controleert je eigen werk terwijl je het uitvoert en als het klaar is. Stuit je daarbij op problemen of fouten, dan meld je dat aan de leidinggevende.
Is het product klaar, dan vul je formulieren en het logboek in, je bepaalt hoe lang je eraan hebt gewerkt en laat je werkplek schoon achter.

Het komt ook voor dat je samenwerkt met enkele collega’s om verschillende delen tot één geheel te maken. Je doet overwegend hetzelfde als wanneer je zelfstandig werkt, met als verschil dat je samenwerkt en bij het verbinden wat andere technieken gebruikt, zoals persen en klinken.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen werk, maar legt wel verantwoording af aan, en overlegt met, je leidinggevende. Daarnaast let je bij alles wat je doet op de veiligheid. Je gebruikt bijvoorbeeld een lasbril of –masker, veiligheidshandschoenen of draagt beschermende kleding.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC Westerschelde