/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Eerste Fietstechnicus


Als Eerste Fietstechnicus kun je aan het werk in een fietsenzaak. Meestal zijn dit kleinere bedrijven die in enkele gevallen zowel fietsen als bromfietsen verkopen.

Als Eerste Fietstechnicus is je werk behoorlijk veelzijdig. Je moet technische vakkennis hebben, maar ook klantgericht zijn en producten kunnen verkopen. Bovendien moet je klanten kunnen adviseren over de keuze voor een bepaald type product en over reparaties of onderhoud dat uitgevoerd dient te worden. Om onderhoud en reparaties goed te kunnen uitvoeren, moet je handig en zelfstandig zijn. Je krijgt een opdracht of werkorder waar op staat wat je moet doen. Je haalt of bestelt de benodigde onderdelen en je controleert je eigen werk.

Fietsen, bromfietsen en scooters krijgen steeds meer technische snufjes. Als Fietstechnicus moet je daar ook alles van weten. Ook wordt het aanbod van fietsen steeds uitgebreider. Naast de ‘gewone’ fiets heb je de racefiets, ATB (voor alle terreinen), city- en mountainbikes, diverse vouwfietsen en ga zo maar door. Als Fietstechnicus kun je je op één van die gebieden specialiseren. De technische werkzaamheden variëren van standaardwerkzaamheden tot relatief complexe werkzaamheden. Complexe werkzaamheden zijn het analyseren en diagnose stellen van complexe storingen en gebreken aan de fiets, het uitvoeren van complexe reparaties en het inschatten van de benodigde tijd en kosten. Nauwkeurig en voorzichtig werken is daarbij een vereiste. Als Eerste Fietstechnicus voer je de werkzaamheden zelfstandig uit en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van je eigen taken en die van minder ervaren collega’s. Als Eerste Fietstechnicus ben je dus behoorlijk allround: technisch deskundig,analytisch, verantwoordelijk, klantgericht, sociaal en communicatief vaardig!

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk