/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Mediamanager


Als mediamanager, werk je bij reclamebureaus, communicatiebureaus, vormgeefbureaus, multimediabedrijven, webdesignbureaus of audiovisuele bedrijven. Je bent verantwoordelijk voor de mediaprojecten en producties. Bij grotere organisaties ondersteun je accountmanagers, maar bij kleinere bedrijven, ben jij verantwoordelijk voor de klantenrelaties. Je werk is heel diverse, waarbij je altijd denkt vanuit de wensen en behoeften van de klant.

Tijdens je werkzaamheden bezoek je potentiële klanten, deze worden ook wel prospects genoemd. Je maakt reclame voor jouw bedrijf, door presentaties te geven. Je geeft informatie over (cross) mediaproducten. Je komt actief met ideeën en voorstellen over (cross) mediaproducten. Dit laat je zien doormiddel van illustraties. Je vertaalt de wensen en behoeften van de potentiële klant naar concrete campagnes en concepten. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe reclamecampagne zijn of een vernieuwde huisstijl. Naar aanleiding van het gesprek, zet jij de adviezen op papier en stel je een offerte op. Wanneer de offerte getekend is, stem jij met de mediaproductie af welke producten er gemaakt moeten worden en wanneer dit af moet zijn. Hiervoor maak jij een planning, met de daarbij horende middelen en materialen. Tussentijds bewaak je het project en bekijk je of alles binnen het budget wordt uitgevoerd.

In dit veelzijdige beroep, ben jij het visitekaartje van een bedrijf. Tijdens gesprekken met klanten, moet jij goed kunnen luisteren. Als je te snel een product aanbiedt, kan het voor komen dat een klant daar niet op zit te wachten, waardoor de opdracht niet binnengehaald wordt. Je moet ook een groot doorzettingsvermogen hebben. niet alle klanten die jij bezoekt, worden daadwerkelijk klant. Je zult veel te maken krijgen met tegenslagen. Maar je laat je hierdoor niet ontmoedigen en gaat door totdat je een opdracht binnenhaalt. Ook moet je nauwkeurig kunnen plannen. Vaak heb je te maken met deadlines. Jij zorgt ervoor dat de projecten op tijd af zijn, waar je langdurige klantenrelaties aan overhoudt.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk