/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Voedingsdeskundige, HBO-niveau


Als voedingsdeskundige krijgt u te maken met zeer uiteenlopende klachten, waarbij uitgebreide gedegen vakkennis noodzakelijk is.

De beroepsopleiding is ruim van opzet en bestaat uit 20 theorielessen en een proefexamen (HBO thuisstudie).

Binnen de opleiding wordt aandacht besteedt aan onder andere voedingsleer, dieetleer, overgewicht/ondergewicht, afslanken, voeding gerelateerde klachten (zoals coeliakie, koemelkallergie, candida, diabetes, spijsverteringsproblemen, migraine, vermoeidheid, huidproblemen) en individuele voedingsbehoeftes bij sporters, kinderen, ouderen, zwangere enzovoort. Elk onderdeel wordt afgesloten met een uitgebreide behandelingsmethode.

Met deze opleiding Voedingsdeskundige is een brug geslagen tussen de reguliere- en alternatieve benadering van voeding. U krijgt een helder beeld van gezonde, natuurlijke voeding, maar we gaan ook in op orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen.

In de opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan het intakegesprek, omdat dit het fundament vormt voor al uw toekomstige succesvolle behandelingen. Uw beroepshouding komt aan de orde en u krijgt coachingstechnieken aangereikt, zodat u uw klant positief kunt stimuleren en begeleiden.

Met deze opleiding hebt u uitstekende handvatten om zelf een eigen praktijk op te starten, omdat naast gedegen vakkennis, uitgebreid ingegaan wordt op ‘startend’ ondernemerschap.

De inhoud van de beroepsopleiding bestaat uit:
Les 1 Grondbeginselen van de natuurwetenschap
Les 2 Anatomie en fysiologie
Les 3 Voedingsleer
Les 4 Belangrijke begrippen in voeding
Les 5 Voedingssupplementen
Les 6 Evolutie van voeding en sociale aspecten
Les 7 Alle belangrijke diëten op een rij
Les 8 Voeding als overtuiging
Les 9 Voeding, hygiëne en milieu
Les 10 Voedingsinstanties en wetgeving
Les 11 Reguliere- en alternatieve benadering van gezonde voeding
Les 12 Het intakegesprek
Les 13 Het belang van laboratoriumonderzoek
Les 14 Voedselallergie en intolerantie
Les 15 Vrije radicalen en antioxidanten
Les 16 Toxicologie en detoxificatie
Les 17 Ziektebeelden, klachten en behandelingsmogelijkheden
Les 18 Specifieke voedings- en levensstijladviezen
Les 19 Voedingsdeskundige als coach
Les 20 Een eigen praktijk opzetten

Accreditaties
De opleiding is geaccrediteerd door het toetsingsbureau KTNO en erkend door BATC, VBAG, LVNG en NVST.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk