/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Rechten klassikaal


Het HBO deelprogramma Rechten biedt een goede theoretische inleiding op het gebied van recht en leert vaardigheden aan die essentieel zijn voor juridisch medewerkers. Alle basisbeginselen van het Nederlands, Europees en internationaal recht komen aan bod. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld strafrecht, personen- en familierecht en sociaal recht. Daarnaast wordt een aantal belangrijke vaardigheden ontwikkeld, zoals omgaan met wettenbundels, arresten/vonnissen en juridische databanken. Je doet in deze opleiding ook goede communicatieve- en onderzoeksvaardigheden op voor het juridische vakgebied.

De inhoud van dit deelprogramma bestaat uit modules van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten van Hogeschool. Het vormt een goede voorbereiding op de volledige bacheloropleiding, maar is ook als opleiding op zichzelf zeer interessant en volledig.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Doelgroep HBO deelprogramma Rechten klassikaal
Het HBO deelprogramma Rechten is bestemd voor iedereen die in korte tijd een brede kennis op wil doen van het Nederlandse recht en goede juridische vaardigheden wil ontwikkelen.

De opleiding is bovendien ideaal voor iedereen die in korte tijd zijn kennis wil vergroten of zich wil oriënteren op de bacheloropleiding Rechten. Voor het deelprogramma gelden geen specifieke vooropleidingseisen, waardoor de opleiding - in tegenstelling tot een volledige HBO-opleiding - toegankelijk is voor iedereen.

Einddoel
Na afronding van dit deelprogramma zijn brede juridische kennis en goede juridische vaardigheden opgedaan. Je:
kent de basisbeginselen van het Nederlands, Europees en internationaal recht
hebt inzicht in de hoofdlijnen van het goederen- en vermogensrecht, koop- en huurovereenkomsten, personen- en familierecht, arbeidsrecht en sociaal recht.
Kunt omgaan met wettenbundels, arresten/vonnissen en juridische databanken
beschikt over uitstekende onderzoeksvaardigheden voor de juridisch medewerker en kunt goed argumenteren, motiveren, presenteren en rapporteren.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven