/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Ontwikkelingspsychologie


Als kind ben je soms een heel ander persoon dan later als volwassene. En dat is helemaal niet gek. Ieder mens maakt gedurende zijn leven een ontwikkeling door. Een lichamelijke ontwikkeling, maar ook een sociale en emotionele ontwikkeling en een ontwikkeling van het denkvermogen. Over dit proces gaat het HBO-deelprogramma Ontwikkelingspsychologie. Hoe verandert iemands psychisch functioneren in de loop van zijn of haar leven? En welke invloed hebben deze veranderingen?

Een boeiende opleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke ontwikkeling. Het gedrag van de mens in de verschillende levensfasen wordt onder de loep gelegd. En niet alleen het waarneembare handelen, komt aan bod, maar ook hoe mensen zichzelf en de wereld waarnemen, hoe ze denken en fantaseren en welke gevoelens en verlangens ze daarbij ervaren.

Deze opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie van Hogeschool. Je behaalt 10 studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding vrijstelling voor de module Ontwikkelingspsychologie.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Ontwikkelingspsychologie bestemd
De opleiding Ontwikkelingspsychologie is bestemd voor iedereen die, beroepsmatig of privé, interesse heeft in de menselijke ontwikkeling. De opleiding is ook een aanrader voor iedereen die in zijn dagelijks leven te maken heeft met verschillende groepen mensen (baby’s, peuters, schoolkinderen, jongvolwassenen, volwassenen, bejaarden).

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven