/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Masterclass Leiderschap


Inhoud van de masterclass leiderschap
In de leerstof is gekozen voor invalshoeken waarmee je in staat wordt gesteld om binnen de context van het managementproces en leidinggeven om te gaan met de uitdagingen van werken en het maken van carrière in de veranderende samenleving. De masterclass bestaat uit vijf onderdelen en wordt afgesloten met een eindopdracht. Daarnaast volg je een praktijktraining.

Onderdeel 1: Hedendaags management
Dit onderdeel gaat allereerst in op de taken en verantwoordelijkheden die je als manager hebt. Met wat voor soort omgeving heb je te maken en hoe ga je om met informatie en besluitvorming?

Onderdeel 2: Context
In het tweede deel worden de historische grondslagen van het management besproken. Ook besteden we aandacht aan ethisch gedrag en sociale verantwoordelijkheid.

Onderdeel 3: Missie
In je werk als manager zul je veel moeten plannen en controleren. Hoe je dit het beste kunt doen en waar je op moet letten, leer je in dit onderdeel. Ook strategisch management wordt in dit onderdeel behandeld.

Onderdeel 4: Organisatie
Een manager moet goed kunnen organiseren. In dit onderdeel leer je er daarom alles over. Ook het maken van een organisatieontwerp en de verschillende werkprocessen komen aan bod.

Onderdeel 5: Leiderschap
Leidinggeven doe je niet zo één, twee, drie. Er zijn veel zaken waar je op moet letten. Zo heb je in je werk te maken met allerlei verschillende mensen. En die mensen wil je graag zo veel mogelijk motiveren. Hoe doe je dit en wanneer beloon je ze? Ook wordt het omgaan met teams besproken.

Praktijktraining
Aan de masterclass zijn twee trainingsdagen verbonden. Tijdens deze dagen ontwikkel je je leiderschapscompetenties. In groepsverband werk je een case en opdrachten uit. De praktijktraining is een goede mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met je medestudenten.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven