/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Commercieel Business Management - ook tweetalig (mbo4)


Praktijkgerichte mbo opleiding internationale handel
Zakendoen en zelfstandig ondernemen leer je het best in de praktijk. Daarom oefen je tijdens de opleiding met voorbeelden uit de praktijk, bezoek je multinationals en kun je je eigen onderneming starten. Je doet rollenspelen en leert alles over accountbeheer. Dit breng je in de praktijk tijdens je stage bij een (internationaal) bedrijf. De opleiding wordt ook tweetalig aangeboden.

Inhoud van de studie
Zo’n 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leerzame projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Je krijgt gastcolleges van managers uit het bedrijfsleven, krijgt rondleidingen bij diverse bedrijven en vakbeurzen en gaat zelf aan de slag met een sales- en accountplan. Leren door te doen dus.

Accountmanagement
Je leert alle ins en outs van accountmanagement en relatiebeheer en gaat op bezoek bij een internationaal (sales)bedrijf. Je oefent je verkoopvaardigheden in de boardroom bij Tio en leert hoe je een product in de markt moet zetten. Daarnaast leer je offertes opstellen en doe je marktanalyses.

Ondernemerschap
Een succesvol zakenman of –vrouw kan goed omgaan met geld en mensen. Vakken zoals financiën, managementvaardigheden en supply chain management helpen je daarbij. Wie carrière wil maken in business moet sneller, slimmer en scherper zijn dan de concurrentie en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt. Een vak als search engine marketing sluit goed aan bij de ontwikkelingen in de online wereld, zodat je ook hierover kunt meepraten.

Communicatie
Communicatie en het leren van vreemde talen mag niet ontbreken in het vakkenpakket van deze internationale mbo-businessopleiding

Zelfontwikkeling en (internationale) stages
Direct in het eerste jaar doe je internationale ervaring op tijdens het Outdoorproject dat in het teken staat van teamtraining. Tijdens twee stages in binnen- of buitenland kun je het geleerde in praktijk brengen. De studie is breed dus je kunt in veel verschillende bedrijven en functies terecht komen. Natuurlijk wil je ook professioneel overkomen, vakken als Voorbereiding stage, Personal selling en Professionele ontwikkeling helpen je hierbij.

Business opleiding mbo4 in 1 of 2 jaar
Bij Tio studeer je super snel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Na mbo of havo kun je je mbo4-diploma zelfs in 1 jaar op zak hebben. Je beschikt dan over de kwalificatie Junior Accountmanager (crebocode: 25132) op niveau 4.

Switchen van opleiding
Als je er tijdens het eerste jaar achter komt dat je voorkeur toch uitgaat naar een andere Tio-opleiding, dan kun je na het eerste jaar van opleiding wisselen. Zo behaal je alsnog, zonder studievertraging, je mbo4-diploma binnen 2 jaar.

Meer informatie? Kijk op: Commercieel Business Management

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool Tio