/ home  

Terug

verkleinen vergroten

VeVa - Grondoptreden


Grondoptreden is waarschijnlijk het eerste waar je bij het woord ‘Defensie’ aan denkt. Kort gezegd draait het om het aangaan en ondersteunen van het gevecht. Door op te treden bij levensbedreigende situaties bijvoorbeeld. Ongezien te opereren op vijandelijk terrein. Of personen, plaatsen en objecten te beveiligen. Allemaal kernactiviteiten van de krijgsmacht.

Na je opleiding kun je solliciteren op allerlei functies bij de Marine, Landmacht en Luchtmacht. Maar met je MBO-diploma en de bijzondere ervaring die je opdoet, heb je ook een prima basis voor een baan in de beveiligingsbranche. Of voor een MBO-opleiding op een hoger niveau.

Bij de Landmacht ga je aan de slag als soldaat bij de Pantserinfanterie of de Luchtmobiele Infanterie. Bij grondgevechten komen zij meteen in het geweer. Met niveau 3 kun je ook onderofficier worden. Je hebt dan ook leidinggevende taken.

Bij de Luchtmacht bewaak je de vliegtuigen op een basis. Bijvoorbeeld als hondenbegeleider. In dat geval is een hond je trouwste kameraad. Hij gaat met je mee op patrouille. Ook bij de Luchtmacht kun je met niveau 3 solliciteren op een baan als onderofficier.

Bij de Marine kun je terecht bij het Korps Mariniers, de ’zeesoldaten’ die worden ingezet bij crisisbeheersing en missies. Je moet heel wat in je mars hebben om marinier te worden. Lukt het je, dan doe je unieke werk- en levenservaring op, waar ook ter wereld.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk