|
Basisopleiding kok niveau 2
U werkt als kok in een horecabedrijf of instelling, maar beschikt niet over de juiste vakdiploma’s. Of u bent een begenadigd hobbykok die zijn of haar kennis en vaardigheden op een hoger plan wil brengen. Herkent u zich hierin? Dan is de Basisopleiding kok wellicht iets voor u. De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte, waarbij het accent op de praktijk ligt. Er zijn drie pijlers: warenkennis, basiskooktechnieken en basisbereidingen. De volgende basisvaardigheden en -technieken komen aan bod:
snijtechnieken;
kooktechnieken zoals sauteren, grillen, braden, koken, stomen, pocheren, glaceren en stoven, smoren, gratineren, roerbakken, frituren, et cetera;
bereiden van koude sauzen en dressings;
bereiden van soepen, warme sauzen en marinades;
desserts, nagerechten en zoete sauzen;
patisserie (deeg- en beslagsoorten);
vlees-, gevogelte-, vis- eier-, rijst-, pasta- en groentebereidingen;
vegetarische gerechten;
bereiden van enkelvoudige en gemengde voor-, hoofd- en nagerechten;
menukennis en voedingsleer;
hygiëne volgens HACCP-normen;
veiligheid, gezondheid en welzijn;
kennis van inrichting van bedrijfskeukens
Nederlands en Rekenen (alleen van toepassing bij diploma-traject).
Lestijden
De lessen vinden plaats van 10.00 tot 17.00 uur of van 15.00 tot 22.00 uur. Voor de vakken Nederlands en Rekenen ontvangt u een separaat programma van ongeveer 25 uur (exclusief zelfstudie).
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
|
|
|