|
Food en Business
De propedeuse (1 jaar) is bedoeld om inzicht te krijgen in de basisvakken en het werkveld. De afzonderlijke vakken worden geïntegreerd aangeboden in thema's of kennisgebieden. Je krijgt vakken als warenkennis, hygiëne, marketing, bedrijfskunde en bedrijfseconomie, logistiek, marktonderzoek en smaakonderzoek. Ook wordt veel aandacht besteed aan reclame, public relations en communicatie, management, consumentengedrag en Engels. Tijdens je opleiding kom je veel in aanraking met de praktijk. Dit komt mede door de praktijklessen die je volgt op school.
In de hoofdfase (3 jaar) wordt een keuze gemaakt uit de verschillende afstudeerrichtingen. Bij sommige hogescholen gebeurt dit in het tweede jaar en bij andere in het derde jaar. De leerstof wordt verdiept en uitgebreid. Je werkt veel in projecten, doet zelf onderzoeken. In het derde jaar ga je vijf maanden stagelopen bij een door jou gekozen bedrijf. In het vierde jaar ga je vijf maanden werken bij een bedrijf aan je praktijkopdracht. Deze opdracht is tevens je afstudeerproject waarmee je de opleiding afsluit.
Je hebt tijdens je studie verschillende keuzemogelijkheden qua richting. Deze zijn niet bij elke Hogeschool hetzelfde, dus informeer goed. Je kunt onder andere kiezen uit:
Foodmarketing;
Retailmanagement;
Internationale marketing;
Logistiek en Voedingsmiddelen;
Marktonderzoek;
Sensorisch onderzoek.
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
|
|
|