/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Integrale Veiligheidskunde


Het eerste jaar van de studie Integrale Veiligheidskunde is meer een oriëntatie op je toekomstige beroepsveld. Je krijgt dus een indruk van het beroep. De opleiding Integrale Veiligheidskunde is vooral praktijkgericht en geeft je veel zelfverantwoordelijkheid.

De hoofdfase bestaat uit de laatste drie jaar van je opleiding. In deze jaren leer je omgaan met de complexiteit van veiligheid en leefbaarheid. Je leert van alles over vraagstukken op het gebied van veiligheid. Je leert tijdens je opleiding hoe je bepaalde zaken kunt voorkomen in plaats van opsporen. Tijdens deze opleiding leer je ook omgaan met de bestuurlijke en bedrijfsmatige kant van de integrale veiligheid.

Je loopt in het derde jaar stage bij een door jou gekozen bedrijf. Je doet tijdens je stage veel werkervaring op en je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden die er na het afstuderen voor je open staan. Sommige scholen bieden de mogelijkheid om in het vierde jaar te kiezen voor een specialisatie.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de juridische kant of de organisatorische kant van de integrale veiligheidskunde. De specialisaties verschillen per school, dus informeer hier goed naar. Het laatste jaar staat vooral in het teken van het afstuderen. Dit doe je door middel van een afstudeeropdracht bij een bedrijf naar jou keuze.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk