/ home  

Terug

verkleinen vergroten

ErvaringsverhaalNaam: Maurice
Beroep: Gameprogrammeur

Vraag 1 door Simon:

Wat is jou eigen lievelings game?

Oeh, da’s een lastige gelijk al. Ik heb niet echt een lievelings game, maar alles met Mario vind ik erg leuk. Mijn voorkeur gaat wel uit naar console games en niet naar PC games. Op dit moment ben ik helemaal verslaafd aan Super Mario 64 op Nintendo DS en dat terwijl ik de Nintendo 64 versie al 2x heb uitgespeeld :)

Vraag 2 door Alko:

Welke games heb je al gemaakt?

Dat zijn er eigenlijk teveel om op te noemen, maar ik ga het toch proberen. De eerste waren voor de CD-i speler (voorloper van de DVD speler), bijv. Christmas Country. Voor de film Monsters Inc. hebben we 3 webgames gemaakt. Nu maak ik, met mijn eigen bedrijf Codeglue, bijna alleen nog maar games voor de mobiele telefoon : Candy Catchup, Gowaku en Monkeyball Minigolf. Maar de grootste game die ik ooit gemaakt heb is Worms World Party voor de Nokia N-Gage. Deze ligt heel binnenkort in de winkel.Vraag 3 door Freek:

In welk programma maak je de games?

Games worden in het algemeen gemaakt met behulp van de programmataal C of C++, maar voor mobiele telefoons maak je ze vaak in Java.Vraag 4 door Ivo:

Verzin je de games zelf?

Sommige games wel, sommige games niet. Monkeyball Minigolf en Worms World Party hebben we in opdracht gedaan, maar Candy Catchup en Gowaku hebben we zelf verzonnen.

Vraag 5 door Marco:

Hoe lang doe je over het maken van een game?

Dat is heel verschillend. Er zijn games die we in 1 maand gemaakt hebben, maar er zijn ook games waar we bijna 1 heel jaar over gedaan hebben.

Vraag 6 door Gijs:

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb Elektrotechniek gestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam en Omstreken. Het was een goede opleiding maar heeft eigelijk niet veel te maken met het werk dat ik nu doe. Nu zou je voor een game opleiding aan de Hogeschool van Utrecht kunnen kiezen of een informatica opleiding als je juist meer wilt programmeren.

Vraag 7 door Meijke:

Speel je je eigen spellen ook?

Tijdens het ontwikkelen speel je je games heel vaak. Zo vaak dat je ze bijna niet meer wilt spelen als game helemaal klaar is. Je weet namelijk elk detail van een level en dan is het niet zo leuk meer.

Vraag 8 door Nichole:

Hoe verkoop je de spellen die je maakt?

De spellen voor de mobiele telefoon proberen we direct bij de KPN’s van alle landen van de wereld aan te bieden, maar soms maken we ook gebruik van websites als www.jamba.nl.

Vraag 9 door Eric:

Ik wil ook spellen maken! Wat moet ik kunnen buiten programmeren om?

Om een spel te maken heb je een aantal mensen nodig. Ontwerpers, programmeurs, vormgevers en audiomensen. Het is heel bijzonder als je alles kan. Ik kan bijv. alleen maar programmeren en ontwerpen. Het hangt er dus vanaf wat je het liefst doet.

Vraag 10 door Michel:

Met hoeveel mensen werk je aan een spel?

De spellen die wij maken kan je meestal met 2 a 3 man/vrouw maken. 1 a 2 programmeurs, 1 vormgever en voor de audio huren we dan iemand tijdelijk in. Maar een PS2 game daar kunnen makkelijk 20 man een jaar lang aan werken.

Vraag 11 door Paul:

Is het niet heel erg duur om een spel te maken?

Een PS2 game is inderdaad erg duur, maar wat er dan veel gebeurt is dat een uitgever jou alvast wat geld geeft zodat jij je salaris elke maand kan betalen. De games die wij nu maken zijn een stuk goedkoper omdat we er en kort over doen en met weinig mensen

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk