/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal



Naam: Annebet
Leeftijd: 18
Studiejaar: Nog starten
Schooltype: WO
Studie: Tandheelkunde of Farmacie

Column nummero uno
(Columnist in een aantal woorden: 18 jaar, vrouw, 6de klas, Natuur & Gezondheid, ambitieus, druk, vrolijk, sociaal (ha-ha), lief, hockeytiepje, koppig en eigenwijs (hoort bij elkaar?), spontaan en algemeen geaccepteerd (gelukkig))

Dit jaar ben ik al naar een aantal universiteiten geweest, zoals naar de TU/e (kennen jullie de TU-liederen al ? Nee? Dit zijn ze: “Boem is ho, TU TU”, “Tu es foutu TU TU TU TU” en natuurlijk “TU TU TU, we springen parachute”), naar Universiteit Nijmegen, Amsterdam, Utrecht en Groningen.
Die laatste 3 heb ik bezocht tijdens een Open Dag, de TU/e met de 6de klas van mijn school. Op zo’n open dag kun je de sfeer proeven van een universiteit en vaak een proefcollege volgen. Omdat op de verschillende universiteiten dezelfde studies vaak op hetzelfde neerkomen heb ik van heel veel verschillende studies een proefcollege/informatie-uurtje gevolgd. Gewoon, omdat ik nog geen idee heb wat ik moet kiezen. Zo ben ik oa al naar Geneeskunde, Tandheelkunde, Psychologie, Rechten, Politicologie, Pedagogische Wetenschappen, Bewegingswetenschappen en Biomedische Wetenschappen geweest. Zo weet ik nu van heel wat studies wat de studie nou ongeveer inhoudt. Niet dat dit mijn keuze overigens makkelijker maakt: ik vind nu namelijk érg veel studies leuk. Grmbl. HELP. Stressmoment! Ik heb nog maar zo’n 3 maanden en dan moet ik gekozen hebben. IEKS.

Heb ik jullie trouwens al verteld dat ik heel graag piloot wil worden? In de column van Sebijn las ik dat zij dacht dat “kinderplannetjes in duigen vallen omdat je opeens realistisch en volwassen moet gaan denken”. Nou, uh tja, ik wil al vanaf ongeveer mijn 4de levensjaar piloot worden en hier ben ik. Als 18-jarige die dat nog steeds wil worden. Als het écht een droom van iemand is, is het heel realistisch en volwassen om hiermee verder te gaan. Dus dat doe ik dan ook. Al is het wel heel moeilijk om op de opleiding van verkeersvlieger te komen (en dus kijk ik ook naar andere studies, omdat ik de kans niet wil uitsluiten dat het me niet lukt om op die opleiding te komen) aangezien er selecties gevolgd moeten worden.
Ik heb al de selecties bij de KLS (Luchtvaartschool in Eelde) gevolgd, na 3 fases doorlopen te hebben viel ik bij de 4de fase af. Heel vervelend en dat was dan ook even slikken .. Maar ik ben niet iemand die de hoop snel opgeeft en dus had ik afgelopen maand selecties bij een andere school, de NLS (in Maastricht), van deze selecties heb ik nog geen uitslag gehad. Dat is nog even spannend dus.

Twee richtingen dus die ik op kan gaan: óf verkeersvlieger-opleiding óf naar de universiteit (welke studie is nog even onbekend J). En twee richtingen betekent ook 2 stapels folders/tijdschriften/informatieboekjes/nog meer boekjes op je kamer. En twee richtingen betekent ook veel leeswerk, keuzes maken, lijstjes maken van wat je nu precies wilt en uiteindelijk een knoop doorhakken (wat je overigens ook hebt bij een 1 richting). Hier ga ik me dus de komende 3 maanden, die ik nog heb, mee bezighouden. Samen met al die andere examenkandidaten in ons land. Al deze mensen staan voor een moeilijke keuze dit jaar, een keuze over je toekomst.

Meer ervaringen:
Ervaringen van Annebet
Ervaringen van Thomas
Ervaringen van Bram

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool van Amsterdam

Beroepen bij deze opleiding:

Luchtverkeersleider
Piloot