Beschrijving opleiding
Je houdt van koken. Met een flinke dosis productkennis en creativiteit maak je als kok de lekkerste gerechten. Je werkt efficiënt, schoon en veilig en beheerst veel snij- en bereidingstechnieken. Salades en soepen, vlees, vis en vegetarisch, maar ook het bereiden van desserts en patisserie is aan jou wel toevertrouwd. Zo stel je met de opleiding kok verrassende menu’s samen waarvan de gasten Lees verder »
Opleidingsinhoud
Dit leer je:
- Snij- en bereidingstechnieken
- Werken met versproducten. Waar komen ze vandaan en wat kun je ermee?
- Salades, marinades en dressings, koude en warme voorgerechten, soepen, vlees en vis, schaal- en schelpdieren, groenten en compotes, warme en koude nagerechten
Over SVO vakopleiding food
Werkend leren aan je eigen carrière
Wil je straks aan de slag in een slagerij, supermarkt of in de voedingsmiddelenindustrie? Of werk je al in de sector en wil je een nog betere productiemedewerker, verkoper, winkelslager, chef of manager worden? Dan is hier je kans. Bij SVO gaan werken en leren hand in hand.
Vier dagen per week ben je bezig met je vak, op de vijfde dag zorgt een team Lees verder »
Opleidingskosten
Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 270,-
Digitaal lesmateriaal, materiaalkosten en licenties € 668,- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.
|
|
Informatie
Niveau |
MBO |
Duur |
2 jaar |
Vormen |
BBL |
Branches |
Horeca |
Instroom / toelatingseisen
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau 1 of een afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig om te kunnen starten. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.
|