Opleiding & Beroep - Opleidingen - Journalistiek

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Journalistiek

Beschrijving opleiding

Je kunt werken bij dag- en weekbladen als journalist, zowel op een bepaald terrein (bijvoorbeeld gezondheid of sport) als gericht op maatschappelijke ontwikkelingen. Radio en TV zijn ook grote werkgevers voor journalisten - er is veel achtergrondinformatie nodig om een programma te kunnen maken en jij weet hoe je dat moet vinden en wat belangrijk is. Je kunt redacteur worden, van een krant, Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) is gericht op de kennismaking met het werkveld en de ontwikkeling van de nodige vaardigheden. Je krijgt schrijfopdrachten, leert interviewen, doet onderzoek naar mogelijke informatiebronnen voor artikelen. Je lespakket bestaat uit maatschappijvakken, economie, politiek, massacommunicatie, cultuurgeschiedenis, recht, informatica en dergelijke. Je maakt ook uitgebreid kennis Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Jesse: Heeft u eerst journalistiek gestudeerd en daarna verder gestudeerd naar uitgever? Nee, ik ben uitgever van schoolboeken voor het vak Engels. Ik heb ooit Engels gestudeerd en heb daarna heel lang als lerares Engels gewerkt! Vraag 2 ook door Jesse: En waar heeft u het geleerd? Het vak van uitgever kun je wel op een hbo-instelling leren, maar ik heb het eigenlijk meer in de Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Bastiënne
Ervaringen van Claudia
Ervaringen van Anne
Ervaringen van Patricia de Ryck
Ervaringen van Fleur
Ervaringen van Jasperina
Ervaringen van Anne
Ervaringen van Janine Middelkoop
Ervaringen van Matthijs

Wat wordt er van je verwacht

Je moet een uitstekend taalgevoel hebben en een brede algemene ontwikkeling en belangstelling hebben voor wat er in de maatschappij speelt. Je moet nieuwsgierig zijn, initiatief tonen, doorzettingsvermogen hebben en (werk)discipline. Dat je goede communicatieve vaardigheden moet hebben, spreekt voor zich. Ook is het erg belangrijk dat je een netwerk van contactpersonen opbouwt en onderhoudt. Je Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Maatschappij, Talen

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Fontys Hogescholen
Christelijke Hogeschool Windesheim
Hogeschool Utrecht
Christelijke Hogeschool Ede
Controle code*: f97f3Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk