Opleiding & Beroep - Opleidingen - Allround verspaner

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Allround verspaner

Beschrijving opleiding

Als Allround Verspaner kun je werk vinden bij bedrijven die zich bezighouden met fijnmechanische techniek (metaalproductenindustrie). Dit kunnen grote of kleine bedrijven zijn die aan de hand van verspaningstechnieken producten maken uit staal, gietijzer of kunststof. Denk aan een mechanische- of onderhoudswerkplaats binnen metaal- en elektrotechnische bedrijven of aan bedrijven binnen de Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer jij alles als het gaat om de technieken die worden toegepast door jou als toekomstig allround verspaner. Het gebruiken en schrijven van CNC-programma’s is een onderdeel van de oplossingen. Daarnaast leer je hoe je oplossingen bedenkt en toepast als het gaat om technische vraagstukken. Veiligheid is van belang in je toekomstige beroep en tijdens je opleiding zul jij Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je kunt goed omgaan met zowel conventionele als CNC-machines. Je beschikt over een abstract denkvermogen. Je kunt voorzichtig, veilig, milieubewust en geconcentreerd werken. Kwaliteit is erg belangrijk. Daarom moet je kwaliteitsgericht kunnen werken. Onder tijdsdruk moet je ook optimaal kunnen functioneren. Je bent zorgvuldig en nauwkeurig aan het werk. Uiteraard is het belangrijk dat je beschikt Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Metaal

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC Mondriaan
Edumatch College
Scalda
ROC West Brabant - Markiezaat College
MBO Amersfoort
MBO Amersfoort
Controle code*: a282aTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk