Opleiding & Beroep - Opleidingen - Hoefsmid

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Hoefsmid

Beschrijving opleiding

Als Hoefsmid werk je graag met dieren en houd je rekening met het welzijn van de paarden en pony’s. Als Hoefsmid onderzoek je hoeven, de gang en stand van het dier en bewerk je fabrieksijzers tot passende hoefijzers. Je voorkomt hoefziekten en/of gebreken en constateert soms afwijkingen. Als Hoefsmid kies je in dit geval, eventueel in overleg met de dierenarts, voor speciaal hoefbeslag. Indien Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Hoefsmid leer je over de hoeven, het beenwerk en de gangen van paarden. Verder ga je leren hoe je bij het smeden de gereedschappen kunt gebruiken. Buiten de lessen communicatie en voorlichting geven ga je de lessen Nederlands, rekenen en burgerschap volgen.

Wat wordt er van je verwacht

Omdat je werkt met dieren moet je beschikken over een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent handig en kan met verschillende gereedschappen omgaan. Ook heb je een klantgerichte instelling. Deze klanten vragen jou om advies en jij zorgt ervoor dat ze een eerlijk en goed antwoord krijgen. Als je als zelfstandige wilt werken, zul je ook over organisatorische eigenschappen beschikken en Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Dieren

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Aeres MBO
Zone.college
AOC De Groene Welle
Controle code*: a12cdTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Hoefsmid
Hoefsmid