Opleiding & Beroep - Opleidingen - Taxichauffeur

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Taxichauffeur

Beschrijving opleiding

Als Taxichauffeur vervoer je personen met personenauto's en -busjes met maximaal negen zitplaatsen (inclusief bestuurder). Een groot deel van de taxi ondernemingen zijn bedrijven met één of twee taxi's (de zogenaamde eigenrijders). Als chauffeur heb je te maken met onregelmatige diensten. Als Taxichauffeur heb je in eerste instantie een dienstverlenend beroep. Belangrijk is dat je beschikt Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je alles over het veilig vervoeren van personen door middel van je taxi. Hierbij komen ook andere onderdelen aan bod zoals veiligheid en het omgaan met lastige situaties. Als taxichauffeur ben je op alles voorbereid, wat je leert tijdens de opleiding. Daarnaast krijg je les over levensreddend handelen en bij welke personen extra eisen zijn indien je deze vervoert. Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je bent sociaal en hebt geen problemen met veel autorijden. Je bent klantvriendelijk ingesteld en hebt een goed verantwoordingsgevoel. Daarnaast ben je ondernemend en heb je geen probleem met wisselende werktijden. Je bent flexibel ingesteld en kunt zelfstandig aan het werk. Je communicatieve en sociale werkzaamheden zijn hiernaast prima.

Opleidingskosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-. Neem Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BBL
  Branches Maatschappij, Transport

Instroom / toelatingseisen

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC van Twente
Controle code*: 20ea3Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC van Twente

Beroepen bij deze opleiding:

Touringcarchauffeur