Opleiding & Beroep - Opleidingen - Touringcarchauffeur/reisleider

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Touringcarchauffeur/reisleider

Beschrijving opleiding

In je werk als Touringcarchauffeur/Reisleider vervoer je personen in een touringcar, eventueel voorzien van een aanhangwagen of ski-bak. Dit vindt plaats binnen de door wet- en regelgeving bepaalde kaders. Als Touringcarchauffeur/Reisleider werk je in de infrastructuur van Nederland en andere Europese landen. De chauffeur heeft te maken met onregelmatige diensten. In de touringcarbranche worden Lees verder »

Opleidingsinhoud

Binnen de opleiding leer je verschillende dingen. Je leert mensen veilig te vervoeren en hoe je een touringcar bestuurt. Daarnaast krijg je les in het voorbereiden van verschillende reizen en leer je van alles over verschillende landen. Talen zijn een onderdeel van de opleiding, wat van belang is wanneer je internationaal rijd. Daarnaast worden de vakken Nederlands, Engels en burgerschap Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je bent sociaal en altijd in voor een praatje. Je hebt een grote interesse in reizen en spreekt misschien al meerdere talen. Je vindt het geen probleem zelfstandig te werken en je hebt een gastvrije instelling. Met de wisselende diensten en ploegen binnen het vak is het van belang flexibel te zijn. Daarnaast ben je communicatief vaardig en ben jij een kei als het gaat om organisatie.

Opleidingskosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-. Neem Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BBL
  Branches Toerisme, Transport

Instroom / toelatingseisen

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC van Twente
Controle code*: 41058Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC van Twente