Opleiding & Beroep - Opleidingen - Matroos binnenvaart

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Matroos binnenvaart

Beschrijving opleiding

Als Matroos Binnenvaart ben je werkzaam in een binnenvaartonderneming en werk je samen met bemanningsleden aan boord van een binnenvaartschip, dat gevaren wordt door een Schipper of Kapitein. Tijdens diensttijd werk en verblijf je als Matroos Binnenvaart aan boord van het schip. Je hebt daarom ook een aantal huishoudelijke taken zoals het verzorgen van maaltijden. De binnenvaartondernemingen Lees verder »

Opleidingsinhoud

Je gaat aan het werk in de scheepvaart op binnenwateren. Op het schip ondersteun jij de kapitein (of leidinggevende) bij verschillende werkzaamheden. Je verblijft en werkt op het schip, samen met je collega’s. Je helpt bijvoorbeeld bij afmeren, onderhoud en schoonmaak. Daarnaast help je ook met laden en lossen van het schip.

Wat wordt er van je verwacht

Varen, afmeren, laden en lossen. Het zijn allemaal werkzaamheden die je samen moet doen! Jij bent dus een echte teamspeler en je vindt het leuk om samen met collega’s aan het werk te gaan. Veiligheid vind je belangrijk en je stelt dit tijdens je werkzaamheden altijd voorop.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BBL
  Branches Maritiem

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Firda (jongeren)
Berechja College
STC mbo college
Scalda
ROC Nova College
Controle code*: 2ad7dTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk