Opleiding & Beroep - Opleidingen - Planner wegtransport

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Planner wegtransport

Beschrijving opleiding

Als planner wegtransport kan je aan de slag in de transport- en logistieksector. Je werk daar op de planningsafdeling of transportafdeling. Je bent onderdeel van een team maar werkt ook veel zelfstandig. Wel leg je bij al je werkzaamheden verantwoording af aan je leidinggevende. Op basis van transportopdrachten die binnenkomen plan jij het wegtransport. Zo stel je bijvoorbeeld ritten en Lees verder »

Opleidingsinhoud

De opleiding planner wegtransport is een veelzijdige opleiding die je voorbereidt op de praktijk. Zo leer je hoe je ritten in kunt plannen en budgetten opstelt en bewaakt. Daarnaast leer je te werken met logistieke computerprogamma's zodat deze straks geen enkele geheimen meer voor je hebben. Aangezien je waarschijnlijk een leidinggevende rol aanneemt na de opleiding, leer je ook hoe je Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als planner wegtransport ben je klantgericht en dienstverlenend. Gezien je omgang met chauffeurs en opdrachtgevers is het ook belangrijk dat je jezelf goed schriftelijk en mondeling kunt verwoorden. Het is, zeker bij het maken van de planningen, een vereiste dat je nauwkeurig werkt. Verder moet je kunnen omgaan met tijdsdruk en moet je een flexibele instelling hebben, omdat het werk nogal eens Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Transport

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Graafschap College
Edumatch College
STC mbo college
ROC Rivor
Controle code*: 969aaTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk