Opleiding & Beroep - Opleidingen - Schipper binnenvaart

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Schipper binnenvaart

Beschrijving opleiding

Als Schipper Binnenvaart werk je samen met bemanningsleden op een binnenvaartschip en vervoer je goederen en personen over binnenwateren tussen verschillende laad- en losplaatsen in Europa. Afhankelijk van het soort lading dat vervoerd wordt, heet dit bulkvaart, container- of vrachtvaart, tankvaart, autovaart, passagiersvaart of duw- en sleepvaart. Als Schipper Binnenvaart werk je in loondienst Lees verder »

Opleidingsinhoud

Gedurende de opleiding leer jij alles over hoe het schip werkt en hoe jij deze kunt onderhouden. Wanneer een onderdeel kapot is, leer jij deze te repareren. Je gaat werken aan je leiderschapskwaliteiten en leert over de wetgeving en reglementen die van toepassing zijn op jouw werk. Naast deze vakken leer jij manoeuvreren, ankeren en hoe een marifoon werkt. Na deze opleiding weet jij alles als het Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je kunt met gemak zelfstandig aan de slag en hebt daarnaast goede leiderschapskwaliteiten. Jij stuurt mensen aan wanneer nodig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een affiniteit met de scheepvaart en havens is goed om te hebben voor deze opleiding. Je bent stressbestendig en hebt een goed doorzettingsvermogen.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Maritiem

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Firda (jongeren)
Berechja College
STC mbo college
Scalda
ROC Nova College
Controle code*: 1d39eTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk