Opleiding & Beroep - Opleidingen - Stuurman-werktuigkundige zeevisvaart SW6

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Stuurman-werktuigkundige zeevisvaart SW6

Beschrijving opleiding

Als Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart ben je voornamelijk werkzaam in de kottervisserij, maar daarnaast ook in de trawlervisserij. Kotters vissen vooral op rondvis, platvis, garnalen, kokkels en mosselen. De kottervisserij is onder te verdelen in twee deelsectoren: kustvisserij en zeevisserij. Je brengt als Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart een aantal weken achtereen door op zee. De Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding worden verschillende lessen aangeboden. Nautische en technische vakken zoals navigeren, manoeuvreren voortstuwing en elektrotechniek worden aangeboden. Alles om jou voor te bereiden op het toekomstige werk! Bij andere lessen wordt alles over de visvangst besproken, hierbij kun je denken aan het uitzetten van netten en het binnenhalen hiervan.

Wat wordt er van je verwacht

Je bent technisch ingesteld en hebt een affiniteit met de zee en het water. Je kunt goed samenwerken en wilt graag met binnen de werktuigkunde aan de slag. Je hebt geen problemen met een langere tijd van huis zijn en werkt altijd met het doel om het best mogelijke resultaat te behalen.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BOL, BBL
  Branches Maritiem

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Firda (jongeren)
Berechja College
STC mbo college
Scalda
Vonk
Controle code*: b4811Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk