Opleiding & Beroep - Opleidingen - Machinist wegenbouw

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Machinist wegenbouw

Beschrijving opleiding

Als Machinist Wegenbouw verricht je werkzaamheden bij bedrijven die werkzaam zijn in de grond-, water- en wegenbouw. Ook verricht je werkzaamheden bij verhuurbedrijven. Je bent werkzaam in kleine, middelgrote of grote bedrijven. De bedrijven hebben als voornaamste activiteiten aanleg en onderhoud van gesloten verhardingen en specifieke toepassingen van asfalt. Nevenactiviteiten zijn recycling van Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding worden de diverse onderdelen van het werk uitgebreid behandeld. Hierbij leer je hoe verschillende soorten wegenbouwmachines worden toegepast binnen het werkveld en hoe jij deze bestuurt en gebruikt. Reparaties en onderhoud plegen is voor jou geen probleem meer na het volgen van de opleiding. Veiligheid is een belangrijk aspect van de opleiding en wordt uitvoerig behandeld. Zo Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je hebt geen problemen met het verrichten van werk buiten, daarnaast ben je een echte teamplayer. Jij weet dat samen je een goed resultaat kunt neerzetten en bent daar trots op! Je bent niet bang om je handen uit je mouwen te steken en bent flexibel ingesteld. Dit is van belang door de wisselende tijden van je toekomstige beroep!

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BBL
  Branches Grond-, Weg en Waterbouw

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC Midden Nederland
Regio College
Techniek College Rotterdam
Controle code*: 41812Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk