Opleiding & Beroep - Opleidingen - Pedicure

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Pedicure

Beschrijving opleiding

Als pedicure, ook wel bekend als voetverzorger, kun je als zelfstandig ondernemer aan de slag in je eigen pedicure- of schoonheidspraktijk. Wil je liever niet voor jezelf beginnen, dan kun je ook bij een schoonheidssalon of bij een gezondheid- of medische instelling aan het werk. Het kan zijn dat je een vaste werkplek hebt of dat je ter plekke mensen verzorgt als ambulante pedicure. Alles Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding pedicure leer je verschillende aspecten die horen bij voetverzorging. Denk aan het verwijderen van eelt, maar ook de behandeling bij ingegroeide teennagels. Niet alleen deze aspecten komen naar voren tijdens de opleiding, je leert ook hoe je de uiterlijke verzorging van voeten goed aanpakt. Hierbij kun je denken aan het nagels lakken en verzorgen van de huid. Voetmassages Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je werkt vaak zelfstandig als pedicure, waarbij je verantwoordelijk bent voor je eigen werk. Om je cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen, moet je erg dienstverlenend zijn en weten wanneer je iemand moet doorverwijzen naar bijvoorbeeld een medisch specialist. Natuurlijk moet je als pedicure goed met je handen kunnen werken en hygiënisch te werk gaan. Je krijgt met allerlei mensen en Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Uiterlijke verzorging

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Albeda
Vista College
ROC van Twente
Rijn IJssel
Opleidings Instituut Thomas
Curio
Curio
Controle code*: b1a00Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Medisch Pedicure