Opleiding & Beroep - Opleidingen - Verloskunde

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Verloskunde

Beschrijving opleiding

Als verloskundige kan je onder meer aan de slag bij verloskundige praktijken, gezondheidscentra en ziekenhuizen. Je kan echter ook een eigen praktijk beginnen of werken in onderzoeksinstituten of ontwikkelingslanden. Je begeleidt vrouwen tijdens de bevalling - ook wel genoemd de partus - en het kraambed. Je zorgt ervoor dat het kind zo goed mogelijk ter wereld komt en helpt de moeder zo Lees verder »

Opleidingsinhoud

In het propedeusejaar vorm je je een beeld van het beroep. Het is een breed, oriënterend jaar, waarin je met name zelfstandig aan opdrachten werkt, maar ook middels projecten wat opsteekt. Gedurende de hoofdfase verschuift de focus naar het projectgericht leren. Je werkt in groepen aan opdrachten op gebied van bijvoorbeeld vrouwengezondheid, praktijkmanagement en prenatale screening. De Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als verloskundige ben je communicatief vaardig en kan je goed beslissingen nemen. Daarbij ben je klant- en kwaliteitsgericht en is het vaak hard werken, dus je moet stressbestendig zijn. Een mogelijk nadeel van het beroep zijn de onvoorziene werktijden. Het is immers niet honderd procent te kanaliseren wanneer een vrouw bevalt. En van tijd tot tijd kan het gebeuren dat iets niet volgens plan Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Gezondheidszorg

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Rotterdam
Hogeschool Inholland
Zuyd Hogeschool
Controle code*: 14c15Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk