Opleiding & Beroep - Opleidingen - Eerste Verbrandingsmotortechnicus

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Eerste Verbrandingsmotortechnicus

Beschrijving opleiding

Een eerste verbrandingsmotortechnicus houdt zich bezig met grote verbrandingsmotoren. Veel schepen zijn hiermee uitgerust, maar ook in de industrie komen zulke motoren voor. Met dit beroep kun jij op een scheepswerf gaan werken, in onderhoudswerkplaatsen en revisiebedrijven voor verbrandingsmotoren of bij bedrijven, die gespecialiseerd zijn in dieseltechniek. Je voert jouw werkzaamheden Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer jij alles over verbrandingsmotoren. Tijdens de lessen worden verschillende technische kanten van het vak belicht, zoals het afstellen en monteren van verbrandingsmotoren. Je leert hoe het werk goed kan worden verspreid tussen collega's. Reparaties zijn voor jou geen probleem meer na het behalen van de opleiding.

Wat wordt er van je verwacht

Je kunt klantgericht handelen en bent collegiaal. Het is zeer belangrijk dat je veilig- en milieubewust te werk gaat. Je beschikt over voldoende kennis en vaardigheden om de oorzaak van de storingen te achterhalen en op te lossen. Je moet kunnen rapporteren over de voortgang van zaken en welke materialen er gebruikt zijn. Daarnaast beschik je over leidinggevende competenties. Je kunt adviseren en Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BBL
  Branches Carrosserietechniek, Motorvoertuigen

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Da Vinci College
Controle code*: fc44aTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Da Vinci College